רמת קושי-קל
זמן הכנה-60 דק
תפוקה-35-40 יח
אוזני המן ממזמן כבר לא מה שהיו
גם הם התחפשו למגוון טעמים ועיצובים שונים
ומרהיבים.כאן אני מביא לכם גירסה מיוחדת שלי
לאוזן המן הכי מקורית שתראו
שמורכבת מבצק פריך פטל ומילוי פלורנטין
בקיצור אמאלה ואבאלה
מצרכים:
420 ג קמח
100 ג סוכר
200 ג חמאה
5 ג א.אפיה
ביצה לארג'
100 ג מחית פטל מופשרת
3 ג א.צבע מאכל סגול
הכנה:
להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון ולהפעיל עד קבלת גוש בצק.להוציא מהמעבד ולאחד לכדור ולרדד בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ ומכניסים לקירור לחצי.
הכנת המילוי פלורנטין פירות יבשים:
150 ג קוביות קטנות מיקס של פירות יבשים
50 ג שקדים מולבנים פרוסים
15 ג חמאה
50 ג סוכר
20 ג מים
הכנה:
במחבת להמיס את החמאה,להוסיף את הפירות והשקדים ולטגן עד הזהבה קלה.להוסיף את הסוכר והמים ולהמשיך לבשל עוד 2-3 דקות עד קבלת קרמל בהיר מאוד.
לשטח על מגש עם נייר אפיה (כדי לזרז את תהליך
הצינון) ולהכניס למקרר ל20 דק.
הרכבה:
ליצור מהפלורנטין כדורים קטנים להוציא את בצק
מהמקרר לקרוץ עיגולים להניח כדור פלורנטין מעל
לסגור לאוזן המן ולאפות בחום של 160/165
מעלות למשך כ 20-23 דק
פורים שמח🤡תהנו