רמת קושי-קל
זמן הכנה- 30 דק
תפוקה-1מגש קואר 20
בקלוואה משערות קדאיף:
המצרכים לתבנית אחת קוטר 20
1/4 חבילת שערות קדאיף מופשרת
100 ג חמאה
150 ג אגוזי מלך
50 סוכר
כפית קינמון
לסירופ סוכר
80 ג סוכר
80 ג מים
2 כפות מי ורדים
לקישוט:פסטוקים גרוסים
הכנה:
פותחים את שערות הקדאיף לרצועה ארוכה וצפופה ברוחב של כ 8 סמ
מורחים בעזרת מברשת מחצית מהחמאה המומסת (ראו תמונה מס3)
במעבד מזון טוחנים את האגוזים הסוכר והקינמון ויחד ומפזרים במרכז השערות.(ראו תמונה 4)
מתחילים לגלגל מהודק מהקצה (ראו תמונה 5)
ואז מגלגלים לשבלול מהודק (ראו תמונה 6) ומניחים בתבנית משומנת קלות בחמאה מורחים מעל את יתרת החמאה ומכניסים לתנור בחום של 190 עד להזהבה.
בזמן הזה מבשלים את מרכיבי הסירופ לרתיחה במשך כ 2 דקות ומיד שהבקלאווה יוצאת מוזגים את כל הסירופ מעל ומפזרים פסטוקים גרוסים(ראו סרטון ראשון)