אחד מהדברים שמסמלים את ראש השנה זה דובשניה.קטנה רכה בציפוי לבנבן ופריך שמשאירה רק טעם של עוד.כן אני יודע וכדי שגם אתם תדעו שזה פשוט אסון.אז באחריותכם ואם כן החלטתם בסוף להכין תכפילו את המתכון כי חבל שתעמדו ותכינו פעמיים ביום.
רמת קושי-קל.
זמן הכנה-30 דק.
תפוקה-כ55-50 עוגיות
חלק א':
120 ג סוכר חום דביק
6 ג כפית נס קפה
160 ג דבש
כפית .ת.וניל
90 ג שמן
20 ג חמאה
חלק ב':
4 ג א.סודה לשתיה
חלק ג':
120 ג ביצה
חלק ד':
1/2כפית ציפורן
1/2 מוסקט
6 ג קינמון
6ג א.אפיה
4 ג קקאו
16 ג קורנפלור
400 ג קמח
הכנה:
לשים את חלק א' בתוך סיר קטן לערבב ולהביא לרתיחה.ולכבות את האש.
להוסיף את חלק ב' ולערבב הייטב ולהניח בצד.
את חלק ג' לשים בתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה ולהתחיל לערבב תוך כדי להוסיף את תערובת הקרמל ולערבב עוד דקה ולעצור.
להוסיף את כל חלק ד' ולערבב לבצק אחיד.
להעביר את התערובת לשקית זילוף עם צנטר חלק קוטר 1 ס"מ ולזלף עיגולים קטנים בקוטר כ 3 ס"מ
ולהכניס לתנור מחומם מראש 175 מעלות למשך 8 דק' להוציא ולצן.
זיגוג סוכר:
150 ג א.סוכר
טיפונת מים רותחים
הכנה:
להוסיף מים טיפ טיפה לתוך הא.סוכר ולערבב עד קבלת תערובת משחתית.
לטבול את העוגיות בזיגוג ולהניח מס דק' בטמ"פ החדר עד שהזיגוג מתייבש ולהעביר לצנצנת סגורה.
או לשים כפית מהזיגוג בתוך סיליקון שקעים ולשים מעל את הדובשנית ולהמתין עד להתמצקות הסוכר.(זה לוקח יותר זמן)