רמת קושי- קל
זמן הכנה-30 דק
תפוקה-חלה אחת גדולה
מצרכים:
500 ג קמח לחם חלות טחנות ישראליות
10 ג שמרים יבשים
50 ג סוכר
50 ג שמן
10 ג מלח
1 ביצה לארג
230 מים קרים
הכנה:
להכניס למיקסר עם וו לישה
קמח שמרים מלח סוכר וביצה
להתחיל לערבב ותוך כדי להוסיף את השמן והמים
ללוש במהירות בינונית למשך כ 10-12 דק
לעצור לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עדיף במקום קריר למשך כ שעה עד שעה וחצי
להוציא את הבצק מהתפחה לחלק ל4 כדורים
ולקלוע צמה.
להתפיח עוד כ 25 דקות מכוסה רק עם ניילון
למרוח ביצה לפזר שומשום או
לפזר קמח מעל בעזרת מסננת ולהכניס לאפיה
בחום של 220 מעלות עם קערית קטנה של מים בתחתית למשך כ 13-15 דק