השילוב בין תפוחים לקרם שקדים הוא שילוב מושלם,תוסיפו לזה בצק פריך שקדים ונגיעות דבש ותקבלו פשוט מעדן המאפה הבא מתאים לכל השנה ובמיוחד לראש השנה.קינוח מושלם באפס מאמץ ממש ככה.אז לחג הקרוב שיבואו האורחים שלכם תפנקו אותם בקינוח המושלם הזה והמחמאות לא יאחרו לבוא.שנה טובה לכולם
רמת קושי-קל.
זמן הכנה-60 דק.
תפוקה -כ 8 מאפים תלוי בגודל שתעשו.
בצק פריך דבש:
100 ג חמאה קרה חתוכה לקוביות
45 ג א.סוכר
10 ג דבש
30 ג חלמון
25 ג א.שקדים
150 ג קמח
הכנה:
במיקסר עם וו גיטרה לשים חמאה א.סוכר ודבש
ולערבב 2-3 דק לריכוך החמאה.
להוסיף חלמונים ולערבב עוד דקה.להוסיף שקדים וקמח ולערבב לבצק פירורי ולהעביר לשולחן העבודה ולאחד לבצק.
לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של 4-5מ"מ ולהעביר למקפיא ל15 דק
קרם שקדים:
50 ג חמאה רכה
50 ג א.שקדים
50 ג סוכר
10 ג קורנפלור
40 ג ביצה
גירדה מחצי לימון
הכנה:
לשים את כל המרכיבים בקערה ולערבב בעזרת לקקן עד קבלת תערובת אחידה.(אפשר לשים את הכל במעבד מזון עד קבלת קרם) ולהעביר את הקרם לשקית זילוף ולהכניס למקרר ל 10 דק.
להרכבה:
2-3 תפוחים גראנד סמיט קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
מעט דבש
שקדים מולבנים פרוסים
א.סוכר לפיזור מעל
אופן ההרכבה ואפיה:
להוציא את הבצק מהמקפיא ולקרוץ את הצורה הרצויה (אני עשיתי אובלי במידות 10/5)
לזלף מעל כל בצק במרכז מהקרם שקדים
לסדר מעל בצורת רעפים את התפוחים
לזלף מעל קצת מהדבש ולפזר שקדים פרוסים
ולהכניס לתנור חם של 170 למשך כ 15-17 דק
להוציא לצנן ולפזר מעל א.סוכר