אוהבים סמבוסק אוהבים אבולעפיה?
המתכון הזה עולה על המקור באחריות.
אחלה מאפה לארוחת ערב משפחתית או סתם בשביל הכייף
יאללה מתחילים!!
רמת קושי-בינוני
זמן הכנה-חצי שעה+(לא כולל זמן התפחה ואפיה)
תפוקה-8 מאפים גדולים
מצרכים:
500 ג קמח לחם @israeliot_flour
או קמח לבן רגיל
10 ג שמרים יבשים
5 ג מלח
20 ג סוכר
250 ג מי ברז
40 ג חלב
כפית חומץ
30 ג שמן זית
הכנה:
במיקסר עם וו לישה לשים קמח,שמרים מלח,סוכר
ולהתחיל לערבב.
להוסיף חלב מים חומץ ושמן זית וללוש במהירות ביננונית כ 10-12 דק.
לעצור לכסות בניילון נצמד ולהתפיח שעה בטמפ החדר.
לאחר התפחה לחלק לכדורים במשקל של כ 100 גר
ולפתוח כל כדור לעיגול דק בעובי של כ 3-4 מ"מ,
למרוח רוטב עגבניות לפזר גבינה זיתים בצל וכל מה שבא לכם ושאתם אוהבים.
סוגרים למשולש כמו אוזן המן מורחים ביצה מפזרים שומשום ומכניסים לאפיה ב 220 מעלות למשך כ 15 דק
לבריאות ❤️