רמת קושי-בינוני.
זמן הכנה-90 דק.
תפוקה-4-5 מנות.
פסטה אחד המאכלים האהובים ביותר בעולם והוא אהוב כל כך בגלל הקלות ההכנה שלו ושילוב ענק של רטבים.פסטה (באיטלקית: Pasta הפירוש הוא "בצק") הוא שם מקובל בעברית למאכל איטלקי העשוי מקמח, מים ולפעמים גם ביצים. פסטה איכותית מיוצרת לרוב מקמח סולת מחיטה קשה (דורום). הפסטה מבושלת במים מומלחים או באפיה לדוגמא לזניה או קנלוני, ומוגשת לרוב עם רוטב.הפסטות מתחלקות ל2 קטגוריות פסטה יבשה ופסטה טריה ואפשר למצוא אותם בהמון צורות ושמות שונים.לכל סוג פסטה גם משתייך רוטב מסויים.חשוב לדעת שבשונה מפסטה יבשה שמבשלים מספר דקות את הפסטה הטריה מבשלים ממש במהירות.את הפסטה מבשלים עד לדרגת אַל דֶנְטֶה (באיטלקית: al dente – הפירוש הוא "על השן") הוא מונח בתחום הבישול המתייחס לבישול פסטה לרוב, ולעיתים גם לאורז (להכנת ריזוטו) או ירקות, ומשמעותו שהפסטה או האורז מבושלים, אולם עדיין קשים, ונדרשת לעיסה שלהם (ואין מדובר בפסטה רכה שאין צורך ללעוס אותה).פסטה טריה אפשר להכין בקלות והטעם mamma mia.
לסרטון שלבי ההכנה תמצאו אצלי באינסטגרם
אז קדימה בואו נכין ספגטי הום מייד א לה רומנה🇮🇹
להכנת בצק פסטה הום מייד
300 ג קמח דורום
3 ביצים לארג
הכנה:
ללוש הכל יחד עד קבלת בצק אחיד לעטוף בניילון ולתת מנוחה של שעה בטמפ החדר,לאחר מנוחה לחלק את הבצק ל 3 חלקים ולרדד כל חלק לעלה מלבני ולהעביר למכונת פסטה ולפתוח ליריעה דקה.לחתוך את היריעה לחלקים קטנים יותר ולקמח בעדינות מ2 הכיוונים ולהעביר במכונת פסטה בסכין של הספגטי ולגלגל אותם ולהניח בצד.להרתיח מים עם טיפה מלח ולהכניס את הספגטי לבישול של כ 2 דקות להוציא ולסנן.
הכנת רוטב עגבניות:
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
פחית עגבניות איטלקיות חתוכות 100%
כף אורגנו יבש
הכנה:
לחמם שמן לשים מלח פלפל ושום ולטגן כדקה שתיים.להוסיף את העגבניות ולבשל לרתיחה תוך כדי עירבוב,להוסיף את האורגנו ולערבב
להוסיף את הספגטי המבושל ולערבב עד כדי ציפוי
לסדר בצלחת הגשה
Per la salute