רמת קושי-קל
זמן הכנה-30 דק
תפוקה-פס אחד במידות 25/9 גובה 6
עוגת גבינה אוכמניות היא אחת מעוגות הגבינה הכי קלאסיות שיש.אני משוגע על עוגות גבינה ויש לי מגוון מתכונים ופיתוחים שעשיתי לעוגות גבינה אפויות קרות או שילוב יחד של שניהם.את המתכון הזה קיבלתי לפני המון שנים מחמותי לאחר שטעמתי את העוגה בסיום ארוחת חג השבועות.עם הזמן עשיתי לה קצת שינויים בבסיס מסתם רולדה פשוטה לבסיס רולדה שקדים עשיר שמכינים בקערה אחת ומקפיץ את העוגה למעלה.

בסיס רולדה שקדים:
55 ג ביצים
20 ג שמנת מתוקה
15 ג סוכר אינוורטי
20 ג סוכר לבן
20 ג א.שקדים
20 ג קמח
1.09 ג אבקת אפיה
15 ג שמן
הכנת הבסיס:
לשים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה ולערבב למרקם אחיד
להעביר לתבנית עם נייר אפיה ולאפות ב 180 למשך כ 8-10 דק
מלית גבינה:
215 קג גבינה לבנה 5%
40 ג סוכר
4 ג ג'לטין + 20 ג מים
145 קג שמנת מתוקה
חצי כפית מחית וניל
50 ג מלית אוכמניות
הכנת המלית גבינה:
במיקסר נקציף שמנת סוכר ווניל למרקם יוגורט
נוסיף את הגבינה ונמיס במיקרוגל את הגלטין כ 10-15 שניות ונוסיף תוך כדי הקצפה
למרקם יציב.נוסיף את המלית אוכמניות נקפל ונעביר לתבנית ומקפיאים
להרכבה:
150 קג מלית אוכמניות
לאחר הקפאה נמרח את המלית אוכמניות ונשמור בקירור.
להכנת עוגה עגולה בקוטר 24
יש להכפיל את הבסיס כפול 2
ואת מלית הגבינה כפול 3