רמת קושי-בינוני.
זמן הכנה-45 דק'.
תפוקה-רינג קוטר 20.
חג שבועות זה רק תירוץ לעוגות גבינה שלמעשה כל השנה אוכלים עוגות על בסיס גבינות ושמנות,אבל בחג הרמה עולה העוגות משתדרגות נוצרים עוגות חדשות ומפתיעות אבל תמיד תמיד תככב העוגה הקלאסית הסטנדרטית שכולם אוהבים ומכירים כן כן חברים אני מדבר על הגבינת שמנת ופירורים אין מה לעשות היא המלכה בקטגוריית עוגות הגבינה הקרות,הכי טעימה הכי קלה להכנה ותמיד קוצרת מחמאות,והפעם שידרגתי אותה קלות את הבצק הפריך והפירורים מעל הולך להחליף בצק ברטון שמשלב 2 מרקמים גם רכות וגם פריכות.
אז יאללה פחות דיבורים יותר מעשים!
בצק ברטון:
75 ג חמאה
175 ג סוכר חום בהיר
55 ג חלמון
140 ג קמח
6 ג א.אפיה
מלית גבינה:
335 ג שמנת מתוקה
100 ג סוכר
35 ג פודינג
2 ג ת.וניל
400 ג גבינה לבנה
100 ג גבינת שמנת 30%
4 ג ג'לטין+20 ג מים
הכנת הברטון:
להכניס הכל למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה עד למצב פירורים.לחלק ל 2 חלקים,חלק אחד לרדד בין 2 ניירות אפיה לעובי חצי ס"מ ולקרוץ עיגול קוטר 20
ואת החצי השני לשטח בידיים גם לעובי חצי ס"מ מכניבים לאפיה בחום של 180 למשך כ 18 דקות מוציאים ומצננים הייטב
הכנת מלית הגבינה:
בקערת מיקסר לשים את השמנת,הסוכר,הוניל, אבקת הפודינג ולהקציף עד מרקם סמיך.
להמיס ג'לטין במים ולתת מנוחה בצד עד שמתמצק
להוסיף את הגבינות לקערת המיקסר
לחמם כ 15 שניות במיקרוגל את הג'לטין להתחיל להקציף ולהוסיף בהדרגה את הג'לטין עד קבלת מרקם יציב וסמיך.
הרכבת העוגה:
לקחת את הבסיס ברטון להניח שקף בדופן ולמלא את המלית.להחליק בעזרת פלטה
לטחון את יתרת הבצק האפוי ולפזר מעל ולשטח
להכניס לקירור למשך לילה