רמת קושי-קל.
זמן הכנה-40 דק.
תפוקה-תבנית 20/20.
אחת העוגות הוותיקות שיש לי בארסנל (מעל 20 שנה) עוגה שהייתה נמכרת אצלי על בסיס קבוע ואף פעם לא נמאס ממנה.זאת עוגה פשוטה וצנועה בלי הרבה פוזות של מלכת יופי אבל אחת כזאת שכולה לב וברגע שלוקחים ביס ממנה אתה ישר מתאהב ונשבה ישר בקסמיה ואני מדבר על עוגת סולת רכה וריחנית על בסיס תפוזים והדרים ואין יותר כייף ממנה ליד הכוס תה החמים ובכלל בכל ימות השנה.
מרכיבים לבלילה:
100 ג ביצים(2מדיום)
100 ג שמן
100 ג סולת
100 ג קוקוס
100 ג סוכר
130 ג מיץ תפוזים טרי
גירדה מתפוז 1
50 ג קמח
10 ג א.אפיה
לסירופ לאחר אפיה:
100 ג סוכר
200 ג מים
50 ג מיץ תפוזים
גירדה מתפוז 1
הכנה:
להכניס את כל המרכיבים של הבלילה לתוך קערת מיקסר ולערבב במהירות בינונית בעזרת וו גיטרה עד קבלת תערובת טיפה רטובה.
להעביר את התערובת לתבנית סגורה עם נייר אפייה בתחתית ולשטח בעזרת פלטה ולהכניס לאפיה ב180 מעלות למשך כ 25 דקות.
בזמן האפיה מבשלים את כל מרכיבי הסירופ בחום נמוך עד לרתיחה וברגעה שהעוגה יוצאת מהתנור לשפוך את הסירופ בזהירות על כל העוגה ולהמתין שכל הסירופ יספג.
ניתן לשמור את העוגה בכלי סגור במקרר או בחורף בטמפ החדר