רמת קושי-קל.
זמן הכנה-30 דק.
תפוקה-סיר פלא או אינגליש קייק גדול.
עוגת תפוזים שקדים רכה רכה ונמסה בפה ומה שהכי יפה בלי שום תחליף קמח כי אין צורך וההכנה שלה בקלי קלות.
מתאימה בול לפסח ולכל ימות השנה וכמובן לכל הצליאקים והשומרים כי גם לכם מגיע להנות מדברים טובים.
מצרכים:
2 תפוזים גדולים ומפולטים
50 ג שוקולד לבן
20 ג שמן
250 ג ביצים (5 מדיום)
150 ג סוכר לבן
50 ג סוכר חום בהיר
250 ג א.שקדים
10 ג א.אפיה
1 כפית ת.וניל.
הכנה:
לקצוץ גס את הפילה תפוז במעבד מזון
להמיס שוקולד ושמן לערבב ולהוסיף את התפוז ולערבב.
להקציף ביצים וסוכרים יחד לקציפה תפוחה
להוסיף את תערובת השוקולד ולקפל.
להוסיף את השקדים וניל וא.אפיה ולקפל לתערובת אחידה.
להעביר לתבנית משומנת אינגליש גדולה או תבנית פלא ולאפות ב 160 מעלות למשך כ 30-35 דקות בשליש התחתון של התנור.
להוציא לצנן ולפזר א.סוכר.