רמת קושי-קל.
זמן הכנה-60 דק'+24 שעות עד 72 שעות התפחה.
תפוקה-5 פיצות קוטר 30.
פיצה זה אחד ממאכלי המזון המהיר הנמכרים בעולם ותכלס אני לא חושב שיש מישהו שלא אוהב פיצה.כל היופי בפיצה שהתוספות לא נגמרות וכל אחד יכול למצוא בדיוק את החיבור למה שהוא אוהב.
פיצה מקורה באיטליה אבל נמצאת בכל מקום בעולם.
יש מספר סוגים לפיצות לפי האיזורים השונים בארץ המגף.
נתחיל עם הפיצה הרומאית הפיצה עם הבצק הדק שמשלב בתוכו גם שמן זית.
יש גם את הפיצה ג'נובזית – שמגיעה מהצפון, הפיצה עבה ומוגשת חתוכה.
ויש את הפיצה הנפוליטנית בצק ללא שמן זית התפחה של 24-72 שעות שוליים עבים כ 2 ס"מ ובסיס דק.
כל הפיצות מוכנות עם קמח 00 ונאפות בטאבון עצים כ 60 שניות עד 90 שניות.
ועכשיו למתכון לבצק הנאפוליטני:
1 קג קמח 00 קמח לפיצה.
2 ג שמרים יבשים.
630 ג מים קרים.
30 ג מלח.
הכנה:
בתוך מלוש לשים את הקמח והשמרים ותוך כדי לישה להוסיף את המים וללוש במהירות בינונית למשך 7 דקות.לאחר 7 דקות נוסיף את המלח תוך כדי לישה ונמשיך ללוש עוד 5 דקות.
נעביר את הבצק לקערה נכסה בנייר אפיה וניתן מנוחה בטמפ החדר למשך חצי שעה.לאחר מנוחה לעשות קיפול 4 ולכסות שוב ולתת מנוחה חצי שעה.לאחר המנוחה הנוספת לחלק את הבצק לכדורים במשקל של 300 ג כל אחד ולכדר אותם הייטב שהבסיס סגור לגמרי ולהניח על מגש אפיה מקומח בקמח סמולנה ולכסות בניילון ולהכניס לקירור למשך 24 שעות לפחות ועד 72 שעות.
לפני הכנת הפיצה להוציא את הבצק כ שעתיים לפני בטמפ החדר ולפתוח את הבצק על קמח סמולנה ביזרת הידיים ולא מערוך,לשים את התוספות הרצויות ולהכניס לטאבון בחום של 400-450 מעלות למשך 60-90 שניות.
תהנו ותספרו איך יצא לכם.