רמת קושי-קל
זמן הכנה-25 דק עבודה+שעה וחצי זמן התפחה.
תפוקה-8 פיתות במשקל 100 ג
למה לקנות שאפשר להכין ואפילו גם להנות מיזה.
פיתות מושלמות בקלי קלות ויש לכם פיתה מושלמת.
כמה דברים חשובים לפני שמתחילים:
עדיף להשתמש בקמח בעל אחוז חלבון גדול יותר על מנת לקבל אלסטיות וגמישות גדולה יותר לפיתות.
חשוב גם ללוש את הבצק במהירות בינונית למשך כ 10-8 דקו לפיתוח גלוטן מקסימלי.
והאפיה מתבצעת בחום גבוה מאוד עם קערת מים בתחתית לקבלת לחות לפיתות
אז בואו נתחיל!!!

מרכיבים
1/2קג קמח קמח לחם חלות או רגיל @israeliot_flour
15 ג שמרים יבשים
300 מ"ל מים
20 ג שמן
10 ג סוכר
מלח לפי טעם
הכנה:
ללוש את הכל יחד לבצק שמרים קצת דביק כ 8-10 דק
להתפיח כשעה וחצי לחלק ל כדורים בגודל הרצוי לשטח בעזרת מערוך ולאפות בחום של 230-240עם קערית קטנה מים בתחתית התנור למשך כ 5 -6 דקות