Online Cooking Courses

צ'ורוס-סופגניה דרום אמרקאית

רמת קושי-בינוני

זמן הכנה-כ30 דק

תפוקה-35 יח

תגידו לי מי לא אוהב צ'ורוס?
צ'ורוס קלאסי או צ'ורוס שוקולד צ'ורוס עם ריבה או בכלל צ'ורוס מלוח עם גבינה
בקיצור צ'ורוס כולם אוהבים
צ'ורוס זה הסופגניה הדרום אמרקאית
עשויה מבצק רבוך כמו של פחזניות אבל בשונה מפחזניה היא עוברת טיגון
אפשר להגיש אותה רק עם סוכר וקינמון או לטבול במגוון רטבים.
בדרום אמריקה נוהגים לאכל אותה לארוחת בוקר ולטבול אותה בשוקולטה.
אנחנו לרוב נזכרים בה בחג החנוכה בכל זאת חג מלא טיגונים אבל אפשר לאכל אותה כל השנה וזה כייף גדול.
אז מספיק דיבורים ובואו נתחיל מעשים!!


צ'ורוס:
100 ג חמאה רכה חתוכה לקוביות
30 ג סוכר
1/4 כפית מלח
240 מ"ל מים
155 ג קמח
כ180 ג ביצים טרופות

גנאש שוקולד:
100 ג שמנת מתוקה
100 ג שוקולד מריר
להגשה:
סוכר
קינמון

הכנה:
בסיר לשים את החמאה סוכר מלח ומים ולבשל עד שהחמאה נמסה ואז להביא לסף רתיחה ולהוריד מהאש.להוסיף את הקמח בפעם אחת ובעזרת כף עץ לערבב לבצק אחיד.
להחזיר לאש נמוכה למדך עוד כ דקה ליבוש הבצק.להעביר את הבצק למיקסר עם וו הגיטרה ולערבב כ דקה להוצאת אדים ולהתחיל להוסיף את הביצים בהדרגה תוך כדי עירבוב (כל פעם קצת )עד קבלת בצק גמיש ויציב (בדיקת מקור-לוקחים מעט מהבצק בין 2 אצבעות ופותחים צריך להיות לכם 2 שפיצים למעלה ולמטה שהם יציבים)לכן השם מקור.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן.
מחממים שמן לדרגת חום של כ 160-170 מעלות ומזלפים רצועות מהבצק לתוך השמן בעזרת מספריים או סכין חותכים לגודל הרצוי,אפשר גם לקשור חוט תפירה מצד לצד של הידיות של הסיר ולחתוך בעזרתו את הגודל הרצוי.ניתן גם לזלף צורות אחרות כמו שצילמתי לכם כאן ע"י זילוף הבצק על נייר אפיה ואז להכניס לטיגון


ומטגנים עד להזהבה.מוציאים מהשמן בעזרת מסננת לתוך קערה עם תערובת סוכר וקינמון ומערבבים לכדי ציפוי.
הכנת הגנאש:
להמיס את השוקולד והשמנת יחד במיקרוגל ולערבב הייטב לתערובת הומוגנית וחלקה ולהעביר לכלי הגשה ולהגיש חם.

אהבתם? מוזמנים לשתף כדי שכולם יהנו

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on print

רוצים להיכנס לעולם הקונדיטוריה?

צרו קשר

מאמרים נוספים

meringue, candy, suites-2613995.jpg

מאמר לסוגי מרנגים והשימוש בהם

אז בגדול קיימים שלושה סוגי מרקים וכל סוג יש לו יעוד שימושי. מרנג צרפתי הוא מרנג שמורכב מחלבון ביצה וסוכר.אופן ההכנה שלו פשוט מאוד מקציפים

מרנג איטלקי

מרנג איטלקי360 ג חלבון710 ג סוכר180 ג מים30 ג גלוקוזהכנה:לבשל סוכר מים גלוקוז ל 100 מעלותב100 מעלות להתחיל להקציף את החלבון במהירות גבוהה וכאשר הסירופ

על הסדנאות והקורסים הדיגיטלים שלי כבר שמעתם?

כל הסודות במקום אחד מהיר וזמין