Online Cooking Courses

צ'ורוס-סופגניה דרום אמרקאית

רמת קושי-בינוני

זמן הכנה-כ30 דק

תפוקה-35 יח

תגידו לי מי לא אוהב צ'ורוס?
צ'ורוס קלאסי או צ'ורוס שוקולד צ'ורוס עם ריבה או בכלל צ'ורוס מלוח עם גבינה
בקיצור צ'ורוס כולם אוהבים
צ'ורוס זה הסופגניה הדרום אמרקאית
עשויה מבצק רבוך כמו של פחזניות אבל בשונה מפחזניה היא עוברת טיגון
אפשר להגיש אותה רק עם סוכר וקינמון או לטבול במגוון רטבים.
בדרום אמריקה נוהגים לאכל אותה לארוחת בוקר ולטבול אותה בשוקולטה.
אנחנו לרוב נזכרים בה בחג החנוכה בכל זאת חג מלא טיגונים אבל אפשר לאכל אותה כל השנה וזה כייף גדול.
אז מספיק דיבורים ובואו נתחיל מעשים!!


צ'ורוס:
100 ג חמאה רכה חתוכה לקוביות
30 ג סוכר
1/4 כפית מלח
240 מ"ל מים
155 ג קמח
כ180 ג ביצים טרופות

גנאש שוקולד:
100 ג שמנת מתוקה
100 ג שוקולד מריר
להגשה:
סוכר
קינמון

הכנה:
בסיר לשים את החמאה סוכר מלח ומים ולבשל עד שהחמאה נמסה ואז להביא לסף רתיחה ולהוריד מהאש.להוסיף את הקמח בפעם אחת ובעזרת כף עץ לערבב לבצק אחיד.
להחזיר לאש נמוכה למדך עוד כ דקה ליבוש הבצק.להעביר את הבצק למיקסר עם וו הגיטרה ולערבב כ דקה להוצאת אדים ולהתחיל להוסיף את הביצים בהדרגה תוך כדי עירבוב (כל פעם קצת )עד קבלת בצק גמיש ויציב (בדיקת מקור-לוקחים מעט מהבצק בין 2 אצבעות ופותחים צריך להיות לכם 2 שפיצים למעלה ולמטה שהם יציבים)לכן השם מקור.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן.
מחממים שמן לדרגת חום של כ 160-170 מעלות ומזלפים רצועות מהבצק לתוך השמן בעזרת מספריים או סכין חותכים לגודל הרצוי,אפשר גם לקשור חוט תפירה מצד לצד של הידיות של הסיר ולחתוך בעזרתו את הגודל הרצוי.ניתן גם לזלף צורות אחרות כמו שצילמתי לכם כאן ע"י זילוף הבצק על נייר אפיה ואז להכניס לטיגון


ומטגנים עד להזהבה.מוציאים מהשמן בעזרת מסננת לתוך קערה עם תערובת סוכר וקינמון ומערבבים לכדי ציפוי.
הכנת הגנאש:
להמיס את השוקולד והשמנת יחד במיקרוגל ולערבב הייטב לתערובת הומוגנית וחלקה ולהעביר לכלי הגשה ולהגיש חם.

אהבתם? מוזמנים לשתף כדי שכולם יהנו

רוצים להיכנס לעולם הקונדיטוריה?

צרו קשר

מאמרים נוספים

טארטלט משמש

עונת המשמשים בשיאה וזה ממש פשע לא להכין איתם טארטלט ברטון משגע במילוי קרם שקדים כזה שיטריף לכם את החושים ויקרר לכם את החום המשוגע הזה. רמת קושי- בינוניכמות- 30

דואט שמרים גבינה ושוקולד

רמת קושי-בינוני זמן הכנה-120 דק תפוקה-תבנית פיירקס מרובעת בגודל 23*23 קרמבל:60 ג חמאה קרה60 ג סוכר חום בהיר90 ג קמחהכנה:להכניס הכל למעבד מזון עדן מצב פירורים ולהניח בצד מלית שוקולד:80

פיצה נאפוליטנית

רמת קושי-קל. זמן הכנה-60 דק'+24 שעות עד 72 שעות התפחה. תפוקה-5 פיצות קוטר 30. פיצה זה אחד ממאכלי המזון המהיר הנמכרים בעולם ותכלס אני לא חושב שיש מישהו שלא אוהב

קורס בניית מגשי אירוח 4 מפגשים

מגשי אירוח פינגר פוד וקטרינג חלבי.קורס אשר יעניק לכם ידע רב ונרחב איך בונים מגשים אסטתיים מגוונים וכמובן שיהיו רווחיים.איך מתמחרים נכון עליות ופוד קוסט.איך מכינים כל שלב ושלב כולל

על הסדנאות והקורסים הדיגיטלים שלי כבר שמעתם?

כל הסודות במקום אחד מהיר וזמין