רמת קושי-קל.
זמן הכנה-60 דק.
תפוקה- תבנית 20/20.
מבט ראשוני זה מזכיר מאוד עוגת גבינה פירורים.אבל למעשה אין כאן בכלל גבינה וזה טעים הרבה יותר עד רמה שלא ניתן להפסיק לאכל.זהירות זה ממכר
בצק פריך לימוני:
2 חלמונים
70 ג סוכר
קורט מלח
3 ג א.אפיה
גירדה מלימון 1
80 ג חמאה מומסת
200 ג קמח
הכנה
במיקסר לשים את החלמונים הסוכר המלח ולערבב להוסיף גירדה א.אפיה חמאה וקמח ולערבב בלקקן לבצק פירורי ולאחד לבצק על שולחן העבודה
לחלק ל1/3 ו2/3 את ה1/3 להקפיא עד ההרכבה
ואת ה 2/3 לרדד למרובע בגודל 20/20 ולהניח בתוך התבנית
מלית יוגורט:
2 חלבונים
70 ג סוכר
30 ג קמח
גירדה מחצי לימון
גירדה מתפוז 1
300ג יוגורט טבעי
100 ג שמנת חמוצה
הכנה:
להקציף חלבונים למצב בועות
להוסיף סוכר בהדרגה ולהקציף לקצף רך.
להוסיף קמח ולהמשיך להקציף
להוסיף יוגורט ושמנת חמוצה גירדת לימון וגירדת תפוז ולהמשיך להקציף למרקם אחיד
לצקת מעל את המלית ולגרד מעל את יתרת הבצק
להכניס לאפיה ב 180 למשך 10 דק
להוריד את חום התנור ל140 ולאפות עוד 40 דק
לקרר ולחתוך לקוביות
לקישוט פרוסות לימון מסוכרות
100 ג סוכר
100 ג מים
לימון אחד פרוס דק
הכנה:
לבשל הכל יחד לרתיחה ולבשל עד למצב קרמל שחום בהיר לסנן ולשמור בצד עד להרכבה