קרם בְּרוּלֶה (בצרפתית: Crème brûlée, "קרם שרוף")
זה אחד המנות הקינוח האהובות והקלות להכנה אפילו בבית, שמורכב מכמה מרכיבים בודדים ופשוטים יחסית ושנמצאים כמעט בכל בית
כל הרעיון של הקרם הזה הוא בישול בחום נמוך מה שיניב לנו קרם עדין בטעמו ומעל שכבה זכוכית של קרמל שרוף.את הקרם ברולה אפשר להכין במגוון טעמים אבל הקלאסי הוא טעמו הוונילי
והמלצה שלי אם כבר וניל תשקיעו בוניל איכותי ולא בתמצית בטעם וניל
רמת קושי-קל
זמן הכנה-30 דק
תפוקה- כ 8 מנות
מרכיבים:
600 ג שמנת מתוקה
115 ג חלמונים
125 ג סוכר
כפית מחית וניל
הכנה:
לבשל שמנת וניל וסוכר על חום נמוך תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס
ולהעביר לחלמונים בהדרגה תוך כדי ערבוב
לצקת לכלים ולהכניס לאפיה בחום של 130 למשך כ 25-27 דק
להוציא לקרר לפזר סוכר חום בהיר ולשרוף בברנר
להגשה:
סוכר חום בהיר