רמת קושי-קל.
זמן הכנה-120 דק'.
תפוקה-כ 10 בייגל בינוני.
מצרכים:
1 קג קמח לחם חלות עשיר בגלוטן
10 ג שמרים יבשים
100 ג סוכר
10 ג מלח
80 ג שמו זית
600 ג מי ברז
הכנה:
בקערת מיקס עם וו לישה לשים הכל פרט לשמן והמים ולהתחיל ללוש במהירות בינונית.להוסיף את המים בהדרגה ותוך כדי לישה ולהמשיך ללוש כ 10-12 דק' את בצק מפותח בגלוטן ואחיד במרקמו.לעטוף בניילון נצמד ולהתפיח בטמפ למשך כ 90 דק.לאחר נתפחה לחלק את הבצק ל 10 כדורים שווים ומכל כדור ליצור נקניק ארוך ולחבר את הקצוות ליצירת בייגל.ככה לעשות את כל הכדורים.
לפני האפיה לקחת מגש עם קצת מים ועוד מגש עם שומשום ולטבול את הבייגל המים מכל הכיוונים ואז להעביר לשומשום,לסדר במגש ולהכניס לתנור מחומם מראש ל 200 מעלות עם קערית מים בתחתית לסביבת לחות ותאפות כ 20-25 דק' או עד השחמה יפה וזהובה.להוציא ולהנות….