מריטוצו לחמניות בריוש שמרים איטלקיות במרקם ענן שנמס בפה עם קרם וניל מפנק וטעם של עוד.
ותכלס אין אחד שהיה ברומא ולא נתקל בדבר המטורף הזה.
רמת קושי-בינוני.
זמן הכנה-לילה קודם+שעתיים.
תפוקה-8 יח
כמות ל8 יח במשקל 70 ג כל אחד
לבצק: (הכנה לילה קודם)
1/2 קג קמח
250 מ"ל מים
65 ג סוכר
10 ג שמרים טריים
90 ג ביצה
10 ג מלח
גירדה מחצי לימון
65 ג חמאה רכה
להכנת הסירופ:
40 ג א. סוכר
15 ג מים
הכנת הקצפת:
500 ג שמנת מתוקה
50 ג פודינג וניל
הכנת הבצק:
במיקסר עם וו גיטרה
שמים את הקמח והמים ומערבבים לתערובת פירורית
מוסיפים את הסוכר מלח שמרים ביצים וגירדה ומערבבים כ דקה
מוסיפים תוך כדי את החמאה בהדרגה ומערבבים כ 6-7 דק
מעבירים לקערה מקומחת עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים לילה.
לאחר לילה מעבירים את הבצק למשטח העבודה מקומח ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 ג
ויוצרים צורה טיפה אובלית על ידי חידוד הקצבות מסדרים במגש מכסים בנייר אפיה ומתפיחים עוד כ 45 דקות או הכפלת נפח.מורחים בביצה
מכניסים לאפיה בחום של 200 מעלות למשך כ 15 דקות לגוון שחום מוציאים ומצננים.
הכנת הסירופ:
לשים בסיר קטן ולבשל לרתיחה עדינה ולהמשיך לבשל עוד כדקה להסמכה ולמרוח על הלחמניות שהם טיפה חמימות
הכנת הקצפת:
להקציף יחד לקציפה יציבה
להעביר לשקית זילוף ללא צנטר לחתוך כל לחמניה לאורכה למלא בקרם ולהחליק בעזרת פלטה לסדר פירות לפי הצורך לפזר א.סוכר ולהגיש