גם אם אתם לא מעשנים על הסיגר הזה אתם לא תוותרו.
סיגר בקלאווה ממכר שלא תפסיקו לאכל בקלי קלות של הכנה!!!
רמת קושי-קל.
זמן הכנה-30 דק.
תפוקה- כ12 סיגרים גדולים.
מצרכים:
חצי חבילת בצק פילו מופשרת @shimrit_baking
חמאה מומסת או שמן למריחה
1 קג מיקס של פצוחים קלויים לא מומלחים וטחונים דק
200 ג סוכר
קינמון לפי טעם
3 כפות ריבת משמש טובה
סירופ סוכר:
150 ג סוכר
150 ג מים
פלח לימון
הכנת הסירופ
מבשלים סוכר מים ולימון לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דק ומקררים את הסירופ.
לוקחים עלה פילו ומורחים בחמאה או שמן ומניחים מעל עוד עלה וגם אותו מורחים בשמן
חותכים את העלה למלבנים בגודל שתרצו
אני חתכתי לארבע את העלה
מערבבים את הפיצוחים הטחונים עם הקינמון הריבה ומוסיפים בהדרגה את הסירופ עד קבלת בצק שמתחבר
(לא לשים את כל הסירופ)
ויוצרים נקניקיה ברוחב של אצבע
וטיפה קצר מהבצק מקפלים את השוליים
ומגלגלים את הבצק לסיגר מורחים מעל שוב בחמאה או שמן ומכניסים לאפיה ב190 מילות עד השחמה
מוציאים מצננים בוזקים א.סוכר מעל
ונהנים.