רמת קושי-קל.
זמן הכנה-כ30 דקות(והמתנה לילה בקירור).
תפוקה-תבנית בגודל 30/20.
ולפני המתכון הנהדר הזה סיפור!!
את המתכון הזה קיבלתי לפני יותר מ20 שנה מבחור טורקי שעבדנו יחד.המתכון הזה תמיד הכנתי בחגים ואירועים משמחים.הפעם החלטתי לשתף אותו איתכם שגם אתם תהנו ממנו.המתכון מקורי טורקי מזכיר מאוד את הבסבוסה המצרית הריסה המרוקאית או ספרא התוניסאית.יאלה תהנו❤️
שֶׁמִּבְּאֵלִי
כַּמּוּת לְפַיְרֵקְס בְּגֹדֶל 30/20
לְסִירוֹפּ:
500 ג סֻכָּר
500 ג מַיִם
1 פְּרוּסַת לִימוֹן
לַבְּלִילָה:
540 ג סֹלֶת
200 ג סֻכָּר
6 ג סוֹדָה לִשְׁתִיָּה
1 פְּרוּסַת לִימוֹן
260 ג יוֹגוּרְט טִבְעִי
110 ג מַיִם חֲמִימִים
שְׁקֵדִים לְקִשּׁוּט
הֲכָנָה:
סִירוֹפּ:
לָשִׂים אֶת הַסֻּכָּר הַמַּיִם וְהַלִּימוֹן וּלְבַשֵּׁל לִרְתִיחָה לְמֶשֶׁךְ 10 דַּקּוֹת וּלְהַנִּיחַ בַּצַּד.
הֲכָנַת הַבְּלִילָה:
לְעַרְבֵּב הַכֹּל יַחַד פְּרָט לַמַּיִם בְּעֶזְרַת מַטְרְפָהּ וּלְהוֹסִיף אֶת הַמַּיִם בְּהַדְרָגָה עַד קַבָּלַת תַּעֲרֹבֶת אֲחִידָה.
לִמְרֹחַ בְּתַחְתִּית הַתַּבְנִית קְצָת מֵהַסִּירוֹפּ לָצֶקֶת אֶת הַבְּלִילָה וּלְהַחֲלִיק בְּעֶזְרַת פָּלְטָה לַעֲשׂוֹת סִמּוּן לְהַנִּיחַ שָׁקֵד מֵעַל לְכַסּוֹת וּלְקָרֵר לַיְלָה.
לְאַחַר לַיְלָה לִמְרֹחַ מְעַט מֵהַסִּירוֹפּ וּלְהַכְנִיס לַאֲפִיָּה בְּ180 מַעֲלוֹת לְמֶשֶׁךְ חֲצִי שָׁעָה אוֹ הַשְׁחָמָה. לַחְתֹּךְ אֶת הַסִּמּוּנִים וְלָצֶקֶת מֵעַל אֶת כֹּל הַסִּירוֹפּ