עוגת גבינה אפויה קלאסית של פעם

תבנית גודל 30 על 40, גובה 5

1.5 קילו גבינה 9% מסוננת

300 גרם סוכר

100 גרם קמח

400 גרם שמנת חמוצה

30 גרם סוכר וניל איכותי

גרידה מלימון 1

10 ביצים L מופרדות

300 גרם סוכר להקצפת החלבון.

הכנה:

לערבב היטב הכל פרט לחלבון ולסוכר להקצפה בעזרת מטרפה לתערובת חלקה.

בקערת מיקסר להקציף חלבון וסוכר לקצף יציב ולא יבש. לקפל בפעמיים לתערובת הגבינה תוך תנועות קיפול. להעביר לתבנית עם נייר אפייה ונייר כסף ולהכניס לתנור חם של 200 מעלות עם קערת מים בתחתית התנור. לאפות כ 15 דק’ עד השחמה קלה. להוריד את החום ל 150 מעלות, להעביר סכין בדופן העוגה לא עד למטה, ולהחזיר לאפייה למשך שעה בדיוק.

לכבות את התנור, לפתוח את הדלת ולהשאיר את העוגה עוד כחצי שעה ולהעביר למקרר.

ציפוי שמנת:

250 מ”ל שמנת מתוקה

25 גרם פודינג וניל

25 גרם אבקת סוכר

להקציף הכל יחד לקציפה יציבה ולמרוח מעל העוגה.

לפזר מעל פירורי בסקווטים.

בהצלחה, חג שבועות שמח וטעים, לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב באינסטגרם

gal buchnik