העוגה הכי קלאסית ומתבקשת לראש השנה ויש לה לא מעט גירסאות הכנה.המתכון הבא אני חושב שהוא הכי מושלם כי הוא משלב דרך הכנה מאוד קלה והתוצאה פשוט וואו.
רמת קושי-קל.
זמן הכנה-60 דק'.
תפוקה-2 תבניות אינגליש בינוניות.
חלק א':
חלבון מוקצף
60 ג חלבון
100 ג סוכר
הכנה:
להקציף חלבון וסוכר לקצף יציב ולהניח בצד
חלק ב':
160 ג דבש
64 ג שמן
20 ג שמן זית
96 ג מים
100 ג סוכר
60 ג ביצה(1 ביצה לארג')
246 ג קמח
חצי כפית נס קפה
6 ג סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1/2 כפית מוסקט
1/2 כפית ציפורן
50 ג א.שקדים
הכנה:
בתוך קערת מיקסר עם אותו בלון הקצפה שהקצפנו את המרנג נשים את הדבש הסוכר המים והביצה
נתחיל לערבב ותוך כדי נוסיף את השמנים.נעצור ונוסיף את שאר המרכיבים ולערבב לתערובת אחידה לקפל את חלק א' בפעמיים לתערובת הדבש
לצקת לתבניות אינגליש מרופדות בנייר אפיה
ולהכניס לאפיה ב160 מעלות למשך כ 40 דקות או קיסם לח