רמת קושי-קל.
זמן הכנה-30 דק.
תפוקה-מסגרת 25/25.
מצרכים:
280 ג שוקולד מריר
200 ג שוקולד חלב
240 ג חמאה
50 מ"ל רום או ברנדי איכותי
5 ביצים L
280 ג סוכר
160 ג קמח
5 ג' א.אפיה
אגוזי מלך קצוצים ושברי שוקולד או שוקולד צ'פס
הכנה:
להמיס שוקולדים + חמאה
במקביל להקציף את הביצים שלמות+סוכר לקצף תפוח ובהיר.
להוסיף את הליקר לשוקולד המומס ולערבב היטב ולהעביר את השוקולד לביצים המוקצפות תוך כדי עירבוב.
מוסיפים את הקמח + א.אפיה ומערבבים עד איחוד (לא יותר מידי)
יוצקים לתבנית 25*25 עם נייר אפייה מפזרים את שיברי השוקולד או אגוזי מלך או גם וגם ואופים ב 170 כ 20-22 דקות או עד קבלת קיסם רטוב קלות(חשוב לא לאפות את הבראוניסז יותר מדי אחרת זה יצא סתם עוגת שוקולד יבשה.(הבראוניז צריך לצאת רטוב ואחרי הקירור השוקולד והחמאה מתייצבים ומקבלים בראוניז עסיסי)
תקררו קצת את הבראוניס ותכניסו למקפיא למשך שעתיים תוציאו ותחתכו לקוביות אפשר לאחסן בכלי אטום או במקרר(הכי טוב).
תהנו ובהצלחה.