אין יותר כייף מלאכל קלאסיקות של פעם.טעמי ילדות שלא נשכחים וכן אני מדבר על סברינה.עוגת שמרים ספוגה בסירופ רום מתוק וזילוף של קצפת יציבה והטופ של הטופ בקלאסיקה היה דובדבן שהיה גונב את ההצגה ובימינו אפשר למצוא בשלל פירות העונה.
אז חבל להרחיב במילים בואו ניגש ישר למתכון
לבצק
420 ג קמח
8 ג שמרים טריים
80 ג סוכר
160 ג חמאה מומסת
4 ביצים לארג
200 ג חלב
קורט מלח
הכנה
בתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את השמרים והחלב ולערבב עד שימסו.להוסיף את שאר המרכיבים פרט לחמאה להתחיל לערבב ולהוסיף תוך כדי את החמאה עג קבלת בצק.מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה.לאחר התפחה מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים לתוך תבניות סיליקון כ 3/4 גובה ומתפיחים עוד 20 דקות מכוסה.מכניסים לאפיה בחום של 180 מעלות למשך ג 15 דק עו השחמה יפה,מוציאים ומצננים
הכנת סירופ סוכר
300 ג מים
300 ג סוכר
רום לפי טעם
הכנה
להביא לרתיחה סוכר ומים ואז להוסיף את הרום לערבב ולהנמיך את האש.חותכים את החלק העליון של הסברינות ומכניסים אותם לתוך הסירופ עד שהם יהיו ספוקים הייטב ומעבירים לצלחת הגשה לצינון
קצפת
300 ג שמנת מתוקה
30 ג פודינג וניל
30 ג אבקת סוכר
הכנה
להקציף הכל יחד לקרם יציב להעביר לשקית זילוף עם צנטר משונן ולזלף מעל הסברינות
לקשט בתותים או כל פרי אחר ולהגיש
תהנו ובתאבון