רמת קושי-בינוני.
זמן הכנה-90 דק'.
תפוקה-רינג 22
מסה בחושה: רינג 22
235 ג א.שקדים
15 ג קורנפלור
6 ג א.אפיה
100 ג פילה לימון
גירדה מ 3 לימונים
20 ג סוכר (1)
50 ג שוקולד לבן
25 ג שמנת מתוקה
200 ג סוכר(2)
320 ג ביצים
מלית אוכמניות:
150 ג אוכמניות קפואות
30 ג סוכר
15 ג קורנפלור
40 ג מים
מרנג שווצרי:
120 ג חלבון
150 ג סוכר
הכנה המסה הבחושה:
לבשל את הפילה לימון הגרידה וסוכר (1) כ 3 דקות
על אש בינונית
במקביל לערבב את השוקולד והשמנת ולהמיס במיקרוגל ולערבב לגנאש
לחבר את הגנאש ותערובת הלימון יחד ולשים בצד
להקציף את הביצים וסוכר (2) לקציפה תפוחה ואוורירית מאוד לעצור להוסיף הגנאש והלימון לערבב להוסיף את אבקת השקדים הקורנפלור ואבקת האפיה ולקפל לתערובת אחידה
לצקת לרינג קוטר 22 ומשומן ולהכניס לאפיה ב 180 למשך כ 50 דק
להוציא ולצנן
הכנת מלית אוכמניות:
לבשל את האוכמניות והסוכר כ 2 דקות
לערבב את המים והקורנפלור ומוסיפים לאוכמניות
מערבבים עד שמסמיך ומצננים בטמפ החדר
הכנת המרנג:
לבשל סוכר וחלבון על בין מרי עד שהסוכר נמס להעביר למיקסר ולהקציף לקצף יציב ומבריק
להעביר לשקית זילוף עם צנטר חלק קוטר 12
הרכבה:
מורחים את המלית בשכבה אחידה על העוגה
מזלפים מעל את המרנג שורפים בברנר