אז אם הגעתם לכאן כנראה שאתם מאלו שאוהבים לאתגר את עצמכם.אז בואו נתחיל!!!
אין ספק שהכנת ריבת חלב בהכנה בייתית (הום מייד) היא ארוכה ולא בהכרח גם משתלמת
אבל יש לזה יתרון מאוד גדול שאתם שולטים מה אתם מכניסים לריבה.להבדיל מריבות חלב תעשתיות שמוסיםים להם מייצבים חומרי טעם וריח חומר משמר ועוד כל מיני דברים אחרים שאפשר לוותר עליהם כאשר מכינים לבד.
המרכיבים (להכנת כ 850 ג ריבת חלב)
2 ליטרים חלב 3%
650 ג סוכר
1 כפית מחית וניל
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
3 גולות של ילדים כן כן זה לא טעות ההסבר בהמשך
הכנה:
לשים את כל המרכיבים בסיר פרט לגולות ולדים על אש נמוכה ולערבב כמה דקות עד שהסוכר נמס ואין גרגירים.מעלים את חום הלהבה לגבוהה ומבשלים כ 20 דקות תוך כדי ערבוב לרתיחה
מסירים מהאש מוסיפים את הסודה לשתיה ומערבבים.התערובת מבעבעת ומחזרים לאש נמוכה ומוסיפים את הגולות בזהירות ומבשלים למשך כ שעתיים שלוש עד קבלת צבע עמוק וסמיך.
מאכסנים בכצנצנות מעוקרות ודומרים במקרר עד 3/4 חודשים ואפילו יותר.
עכשיו להסברים.
הגולות עוזרות לנו בעירבוב התערובת במהלך הבישול ומונעת מהתחתית להשרף לנו.
כאשר תכניסו את הגולות תוודאו שהם מסתובבים במידה ולא תגבירו טיפה את האש
והסודה גורמת לנו לצבע עמוק יותר לריבה